MÉS denuncia l’assetjament del Círculo Balear cap a una professora d’un col·legi de Campos

El Grup MÉS assegura que l’organització espanyolista ha publicat el nom complet de la professora, així com també un enllaç al seu perfil de Fecebook, convidant a tothom a visitar-lo i publicar comentaris de menyspreu i crítica cap a la seva persona.

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha denunciat avui que la Fundación Círculo Balear (FNCB), encapçalada per Jorge Campos, ha iniciat una campanya de desprestigi i ostigament cap a una professora d’un col·legi de Campos després que la mateix organització hagi fet pública la correcció d’una examen a un alumne de Campos.

Des del Grup MÉS asseguren que, a la publicació a la web del Círculo Balear (http://www.circulobalear.com/265-el-gobierno-de-baleares-del-pp-respalda-a-los-colegios-que-prohiben-la-ensenanza-en-espanol), es critica públicament la correcció que fa la professora, fet que posa en dubte la seva professionalitat com a docent. A més, Santiago també ha denunciat que la FNCB ha publicat el nom complet de la professora, convidant a la gent a veure el seu perfil de Facebook, fet que suposa una clara invitació a l’ostigament.

En aquest mateix sentit, el Grup MÉS ha instat a la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a que sol·liciti formalment i de manera urgent, la retirada de l’examen publicat, així com també el nom de la professora i l’enllaç al seu perfil de la xarxa social Facebook.

Santiago ha assegurat que “si la conselleria no pren part en aquest assumpte serà còmplice d’aquest vergonyós i inacceptable ostigament”. La portaveu adjunta ha continuat manifestat que “la tasca de la conselleria hauria de ser, entre d’altres, la de defensar el personal docent de les Balears d’absurdes valoracions manipuladores a l’hora de corregir exàmens”.

El Grup parlamentari MES demanarà per escrit, ja que durant el més de juliol no hi ha sessions de control, l’opinió de la conselleria davant aquesta publicació del Circulo Balear.

Per altra part, el Grup MÉS ha denunciat que des de la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats han fet desaparèixer un comunicat de premsa que feia referència a l’actuació ja duta a terme en relació a la denuncia dels progenitors dels alumnes del centre educatiu de Campos, a la que assegurava que, desprès de les inspeccions educatives, no s’havia vulnerat cap dret dels alumnes. Santiago ha manifestat que “tots aquests fets demostren la capacitat d’incidència i influència que té el Circulo Balears en la pressa de decisions de la conselleria d’Educació del Govern”.

Documents adjunts