MÉS demana la dimissió de Carles Simarro per les seves declaracions homòfobes

Insta el PP a expulsar-lo del partit, en coherència amb el suport dels conservadors a la llei contra l’homofòbia, recentment aprovada per unanimitat al Parlament


MÉS ha demanat la dimissió del portaveu del PP a l’Ajuntament de Sóller, Carles Simarro, qui va proposar celebrar el “dia del machote” o la “setmana de la senyoreta de tota la vida”, com a arguments per rebutjar la moció presentada pels grups de la majoria progressista en defensa dels drets del col·lectiu LGTB i contra l’homofòbia.

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha posat de manifest que “després d’haver aprovat al Parlament la llei contra l’homofòbia amb el consens de tots els grups polítics, sorprèn que el PP encara tengui personatges com en Carles Simarro, indignes de la política i que insulten el col·lectiu d’homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals”. Per això, tant ell com el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí han instat el PP a expulsar Simarro del partit, en coherència amb el suport dels conservadors a la llei.

Martí ha assenyalat que ”alguns encara no han entès que si és necessària la visualizació i la reivindicació de LBGTBI és perquè encara queda molt camí per recòrrer per assolir la normalitat”. El portaveu de MÉS per Menorca ha estat contudent denunciat aquest nou cas de LGTBfòbida del PP, protagonitzat per l’exbatle Simarro. ”Fer burla de les reivindicacions de qui ha patit marginació, persecució i aniquilació és posar-se al costat dels que segueixen discriminant i fent apologia de l’homofòbia"

“Actituds com la de Simarro són inacceptables, especialment pocs dies després de la matança d’Orlando, que tot apunta que va tenir motivacions homòfobes. Segurament Simarro es creu molt graciós, però hauria de saber que no es pot frivolitzar amb aquest tema, i menys encara ara”, ha declarat també David Abril.

Des de MÉS estudiaran en quina mesura es pot aplicar el règim sancionador previst a la nova llei contra l’homofòbia al cas concret de Carles Simarro, i hi prendran les mesures oportunes.

D’altra banda, des de la formació recorden que el batle de Vilafranca recentment va qualificar de “poc home” a un regidor de MÉS per Vilafranca per la seva condició d’homosexual, i insten el PP a “actuar amb fermesa davant els casos d’actituds homòfobes a les seves files”.