MÉS defensa al Parlament un model de diversificació basat en el diàleg i obert a tots els agents socials

El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas, ha defensat al Parlament la necessitat d’encarar la diversificació econòmica de manera dialogada i consensuada amb tots els agents socials. De fet, ha demanat de manera explícita “tornar gran la mesa del diàleg social i posar cadires als col·lectius que volen aportar al disseny de la recuperació”. Segons el diputat ecosobiranista, aquesta tasca ha de ser una feina col·lectiva “o tornarem a travelar amb la pedra del monocultiu turístic”.

Durant la darrera Comissió de Turisme i Treball, Mas ha insistit en destacar que si bé capgirar el model econòmic no serà una feina a curt termini “el que si podem fer d’aquí a final la legislatura és posar les bases per diversificar l’economia, que els treballadors i els joves que es formen o s’incorporen al mercat laboral tenguin moltes sortides i no només la del turisme o la construcció, en les seves múltiples variables”.

En aquest sentit, ha destacat que des de MÉS “Creim que ha arribat l’hora de començar a pensar més enllà i planificar amb l’horitzó de no tornar als més de 15.000.000 de turistes anuals, sinó amb l’objectiu de tenir un país divers econòmicament i sobretot de cada dia més ric i amb la riquesa més repartida”. De la mateixa manera ha reclamat “seguir pressionant a l’estat tots plegat per consolidar la protecció a treballadores i treballadors”. Segons Joan Mas, “la recuperació i la diversificació vendrà de la ma de la formació o no serà possible una recuperació justa per tots i tornarem caure en el parany de les macro xifres positives, amb un empobriment de la classe treballadora”.