MÉS declina la invitació a la recepció oferida pels Reis

Els ecosobiranistes creuen que es tracta d’un acte de caire anacrònic que distreu l’atenció d’altres temes més importants.

El grup parlamentari MÉS ha declinat la invitació a la recepció oferida a les autoritats de les Illes Balear pels nous monarques del Regne d’Espanya demà dijous, 7 d’agost, que tindrà lloc a l’Almudaina ja que consideren que els grans partits han blindat el procés d’abdicació de Joan Carles de Borbó i nomenament exprés del seu successor, han furtat la paraula al poble, que s’ha de poder pronunciar sobre quin model d’Estat volem, i ha de poder elegir qui el representa.

El diputat David Abril ha remarcat que la legitimitat sobre la qual s’assenta l’autoritat del nou monarca és purament procedimental, i que per tant el rei és rei per imperatiu legal. Un procediment facilitat per una Constitució de la qual s’han trencat els principals consensos, tant en l’àmbit de pacte social i democràtic, com de pacte territorial.

Posen de manifest que ni el rei ni la família reial han renunciat als privilegis de què gaudeixen i que han de suportar els ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears, com ara el manteniment del Palau de Marivent, estimats en 1,3 milions d’euros, que hauria de ser retornat al poble.

A més, denuncien que actes com la recepció que es celebrarà demà a Palma són un espectacle anacrònic que distreu l’atenció dels temes importants. Abril ha conclòs que: "No és a cap monarca, sinó al poble, que els representants democràtics de la ciutadania hem d’obeir i retre comptes".
“”