Més de 67.000 usuaris conscienciats per mantenir netes les platges

La campanya “Els fems no tornen sols a casa; torna els fems a casa” ha tengut molt bona acollida i s’ha valorat molt positivament

Entre l’1 de juny i el 15 de setembre 67.341 persones han estat informades sobre la necessitat de dur-se els residus a casa, el problema d’abandonar residus en entorns naturals i la importància de separar els residus correctament per al reciclatge. La informació ha tingut lloc a dotze platges emblemàtiques de Mallorca, Menorca i Formentera en el marc de la campanya de sensibilització del Govern i Ecoembes “Els fems no tornen sols a casa; torna els fems a casa”. Els usuaris han valorat com a molt útil i positiva la campanya.
 


L’abandonament de residus al medi natural de les platges naturals de les Illes Balears s’esdevé principalment els mesos d’estiu, durant els quals els residus més freqüents, tant a la mar com a la platja, són burilles, botelles i embalatges de plàstic, taps, canyetes i coberts, bosses de plàstic i botelles de vidre. De fet, segons el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, el 45 % dels fems marins tenen l’origen en l’ús turístic del litoral, que inclou l’ús recreatiu de les platges i l’activitat nàutica.