Més de 500 persones participen a l’acte en defensa del referèndum 1-O

L’acte, organitzat per MÉS per Mallorca, ha comptat amb intervencions de representants d’ERC, BNG, EH-Bildu, SAT, Compromís, Anova, MÉS per Menorca i Gent per Formentera


Més de 500 persones, arribades d’arreu de Mallorca, han participat avui horabaixa a l’acte en defensa del referèndum previst pel proper 1 d’octubre a Catalunya. El Casal de Cultura d’Inca ha quedat petit per escoltar les intervencions de Ferran Civit, diputat de Junts pel Sí - ERC al Parlament de Catalunya; Larraitz Ugarte, diputada de EH-Bildu al Parlament Basc; André Abal, membre del Consell Nacional del Bloque Nacionalista Gallego (BNG); Javier García, del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT); Bel Busquets, diputada i coportaveu de MÉS per Mallorca; i les intervencions per videoconferència de Xosé Manuel Beiras (Anova); Nel Martí (MÉS per Menorca); Joan Baldoví (Compromís); i de Sílvia Tur i Susana Labrador (Gent per Formentera).

Durant l’acte, organitzat per MÉS per Mallorca, la diputada i coportaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha apuntat que “el procés sobiranista de Catalunya va d’això, de conquerir més drets socials i més llibertats. Això ens uneix: des dels estibadors del port de Barcelona als pensionistes, de les estudiants als emprenedors, dels petits empresaris a la comunitat LGTBI, dels aturats i els precaris a les persones migrades”

Busquets ha manifestat també que “des de MÉS per Mallorca hem estat, estam i estarem al costat de les sobiranies dels pobles i les persones, dels drets socials i civils, de les llibertats individuals i col·lectives”.

Per la seva part, Biel Barceló ha assegurat que “és molt preocupant la deriva autoritària del govern de Mariano Rajoy per tal d’evitar que els catalans puguin votar”. Barceló ha finalitzat apuntant que “tots els demòcrates ens hem d’unir per tal de condemnar els fets d’aquesta setmana i per garantir el dret a votar de Catalunya”.

L’acte, conduït per la regidora de MÉS per Inca, Alice Weber, ha comptat amb l’actuació musical de la cantautora Marga Rotger.