Més de 300 joves de les Illes Balears s’hauran incorporat a l’activitat agrària a final d’any

El Pla de Formació ha organitzat més de dos-cents cursos i ha comptat amb la participació de dos mil alumnes

Des que es posà en marxa, el 15 de novembre de 2015, el nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, s’ha produït un increment considerable del nombre de joves de les Illes Balears que decideixen incorporar-se a l’activitat agrària. La línia d’ajudes per a la incorporació de joves agricultors està obtenint uns resultats molts positius a totes les illes (60 incorporacions a les Pitiüses, 20 a Menorca i 120 a Mallorca). Un dels casos més destacables és Eivissa, i també Formentera, on s’han registrat 112 sol•licituds d’ajuda d’aquesta línia, de les quals 60 corresponen a joves que ja s’han incorporat.

En menys de dos anys des de l’aprovació del PDR 2014-2020 ja s’han incorporat gairebé dos-cents joves al sector agrari a totes les Illes Balears, i s’espera que a final d’any s’arribi a 350 noves incorporacions. Aquestes xifres són molt elevades si es comparen amb l’anterior PDR 2007-2013, durant el qual es van aprovar 374 noves incorporacions en set anys que va durar el Programa.

Amb això les Illes Balears aconsegueixen col•locar-se com una de les comunitats autònomes que millors resultats obtenen en la gestió d’aquest tipus d’ajudes. És per això que la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, davant l’èxit de la mesura, posa en marxa per a l’any que ve un trasllat de fons espera poder disposar de més recursos l’any que ve per a aquesta iniciativa.