Més de 30 centres dels territoris de parla catalana comparteixen experiències de dinamització del català en el marc de l’Any Llompart

El personal docent va explicar els seus projectes de foment i dinamització de la llengua


El simposi ’La llengua catalana als centres educatius. Català, de l’aula al món’ va comptar amb més de 30 centres educatius d’arreu dels territoris de parla catalana (l’Alguer, Perpinyà, Andorra, Catalunya, Franja de Ponent, País Valencià, Eivissa, Formentera, Menorca i Mallorca). Aquest acte forma part de la sèrie d’activitats que es duen a terme durant tot el 2018 per commemorar l’Any Llompart.

A l’activitat hi participaren docents de les etapes d’educació infantil, primària i secundària i de persones adultes que explicaren els seus projectes de foment i dinamització de la llengua catalana. Alguns projectes que es van presentar van ser la creació d’un programa de ràdio a l’aula que s’emet per a tot el barri, la integració dels nouvinguts, l’èmfasi amb la pràctica de l’expressió oral a les classes de llengua, un projecte d’intercanvi amb un centre de Perpinyà, l’ús de les gloses com a eina educativa, o les diferents estratègies per ensenyar català a l’escola andorrana o a l’Alguer.