MÉS considera una falta de respecte el rebuig del pp a la compareixença de Soria

Abril qualifica la intervenció del portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, de burla a la ciutadania de les Illes – MÉS insistirà també en l’àmbit europeu

El PP ha rebutjat amb la seva majoria absoluta avui al Congrés dels Diputats la compareixença del Ministre d’Indústria, Turisme i Energia, José Manuel Soria, sol·licitada conjuntament pel diputat de Compromís Joan Baldoví (adscrit al grup Mixt) i el grup de l’Esquerra Plural, a instàncies del grup MÉS.

La intervenció del portaveu del PP, el Sr. Hernando, ha estat en opinió del diputat de MÉS David Abril una burla total a la ciutadania de les Illes, i el rebuig a la compareixença del Ministre, una falta de respecte absoluta, ja que la ciutadania “no pot romandre més temps enganada, i amb informació rellevant sobre les prospeccions ocultada, com han fet fins ara”. Cal recordar que Hernando fins i tot s’ha atrevit a acusar els grups que han demanat la compareixença, davant la preocupació per l’afectació als cetacis, de “tenir connexions telekinèsiques amb les balenes”, una nova demostració que el PP està fins i tot disposat a fer bromes amb les prospeccions, a pesar del rebuig unànim i la preocupació existent a la societat balear.

Abril ha insistit en el fet que el Govern de les Illes Balears sabia fa més d’un any dels sondejos sísmics, ho va comunicar al govern de Rajoy, i ni el Ministeri del Sr. Soria ni el d’Agricultura i Medi Ambient no han fet absolutament res, “totalment alineats amb els interessos de les companyies petrolieres”.

Per al grup MÉS, la batalla política i social contra les prospeccions no s’atura aquí, i de fet l’eurodiputat de Compromís-Primavera verda, Jordi Sebastià, demanarà comptes davant la Comissió Europea per l’afer de les prospeccions entre les costes de la península i les Illes. MÉS mantindrà aquesta tardor una trobada amb eurodiputats del grup Verds-ALE (Compromís, ERC i ICV) per traslladar la lluita per aturar les prospeccions a Europa.