MÉS considera “intolerable” que el Govern no assumeixi responsabilitats per les prospeccions ocultades

El diputat del Grup MÉS, David Abril, afirma que “Bauzá i Company menteixen o son uns incompetents i se’ls ha de reclamar responsabilitats”.

El Grup Parlamentari MÉS ha assegurat avui que és “intolerable” que a hores d’ara cap membre del Govern del PP sigui capaç d’assumir ni la més mínima responsabilitat política després de fer-se públic l’informe de la mateixa administració autonòmica que posa de manifest que els sondejos sísmics es varen iniciar el mes d’abril de 2013 i que, per tant, el Govern ho sabia.

El diputat David Abril ha remarcat que “no estam davant un tema qualsevol, sinó davant un tema que ha estat i és qüestió d’Estat durant aquesta legislatura i, per tant, no resulta creïble que Bauzá digui que és la primera notícia que té, i tampoc que Company asseguri que no han amagat res”.

Segons el Grup MÉS, les contradiccions de Bauzá i Company impliquen o bé que el conseller de Medi Ambient ha amagat una informació crucial al president, al Parlament i a l’opinió pública, o que Bauzá ho sabia i vol fer-ho pagar a Company. “Algú ha d’assumir les conseqüències del que ha passat. El Govern sabia que els sondejos s’havien iniciat sense autorització i es va limitar a posar-ho per escrit a un informe que va enviar a Madrid”, afirma Abril.

“Com pot ser que s’informés al Ministeri i no a Bauzá?”, ha manifestat David Abril. El diputat del Grup MÉS ha continuat dient que Bauzá i Company “menteixen o són uns incompetents, però la seva versió no s’aguanta, sobretot si comparem les declaracions d’un i l’altre”.

Des del Grup MÉS reiteren que primer el PP ha d’assumir que algú ha mentit sobre una qüestió crucial i ha de donar la cara i assumir les conseqüències. Manifesten que el mínim que poden exigir és que Bauzá cessi Company per haver-li amagat informació transcendental o que sigui Bauzá qui n’assumeixi les conseqüències.

Per altra banda, des del Grup MÉS consideren que ja no s’hi val cap excusa a l’hora d’emprendre accions legals contra l’empresa Seabird, i contra el Govern Rajoy. Abril assegura que “si no s’ha sancionat a l’empresa s’ha actuat en connivència amb ella, ja que el Govern Bauzá sabia que s’estaven fent sondejos sense autorització”.

Finalment, el Grup MÉS assegura que els preocupa molt no sols l’absència de control sobre els sondejos que es puguin estar fent, sinó també l’impacte dels mateixos. David Abril ha afirmat que des del seu grup han demanat via parlamentària què han fet, des d’abril de 2013, el Govern i la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient per fer un seguiment i veure com els ecosistemes, i especialment la fauna marina i els cetacis, poden haver estat afectats pels sondejos realitzats.