MÉS condemna amb contundència el primer assassinat per violència de gènere a les Illes Balears el 2016

Rosa Cursach, directora de l’IB-Dona: “El masclisme mata”


La víctima ha estat una dona britànica de 49 anys a qui el seu marit ha matat a Calvià aquesta passada matinada. Es tracta de la primera dona que assassinada per un home a l’arxipèlag i la sèptima a tot l’Estat espanyol. Des de MÉS es condemna amb contundència aquests fets i es remarca que tal com assenyala la directora de l’IB-Dona, Rosa Cursach “El masclisme mata”, ja que, afirma, hi ha homes que “pensen que les dones són seves i que les poden matar”.

Cursach ha expressat la seva preocupació perquè aquesta xacra no té la rellevància que hauria de tenir. Segons la darrera enquesta del CIS, només un 1,2% de la població diu que la violència masclista és una de les seves tres primeres preocupacions. “Fins que el 90% de la població no ho tengui com a prioritat, la violència continuarà, i en ocasions significarà la mort de dones”.

La formació ecosobiranista i feminista vol recordar que des de l’IB-Dona s’està fent feina per elaborar una Llei d’igualtat que doni un marc formal per poder treballar i anar canviant la consciència de la societat des dels diferents àmbits com l’educatiu, el sanitari i d’altres. “Hem d’acabar amb el pensament d’aquests homes que creuen que les dones són de la seva propietat”, assegura Cursach.

Des de MÉS volem recordar als mitjans de comunicació l’important paper que tenen i instam a què els casos de violència masclista no tenguin un tractament a la secció de successos, així com que tampoc s’expliquin com un problema aïllat sinó com un fet estructural.

Rosa Cursach assistirà avui a les 17’00 a la concentració de rebuig a la Plaça Pintada de Santa Ponça. L’IB-Dona preveu que aquest dilluns es convocarà un acte de condemna.