MÉS celebra la ruptura de la disciplina de vot dels senadors del PP a favor d’aturar les prospeccions petrolieres

El diputat David Abril afirma que la via de la diplomàcia s’ha demostrat inútil i per tant és hora de superar els discursos i passar a l’acció desplegant totes les accions judicials pertinents

"Esperam que no sigui la primera ni la última vegada que demostrin actuar en benefici dels ciutadans d’aquestes illes i no del seu partit"

El grup parlamentari MÉS celebra que quatre senadors illencs del PP hagin romput la disciplina de vot del partit i hagin donat suport a una moció que demana la paralització de les prospeccions petrolieres al mar Mediterrani i la modificació de la Llei d’hidrocarburs de 1998. "Per primer cop, veiem com els representants del Partit Popular són coherents amb les promeses i les afirmacions fetes davant els ciutadans de les illes i per primer cop superen la fèrria disciplina de vot del partit", afirma el diputat David Abril.

En tot cas, el grup MÉS demana més valentia al Govern i el PP per tal de seguir sent coherents amb el posicionament unànime demostrat a Balears en contra de les prospeccions. "S’ha demostrat que la via diplomàtica ha fracassat amb un govern espanyol que manté la seva intenció de seguir endavant. És hora per tant de passar a l’acció, superar els discursos i les paraules, i iniciar les accions judicials necessàries per aturar-ho".

El grup MÉS incideix en la negativa permanent del ministeri i el govern espanyol per negociar i dialogar sobre la qüestió. "El ministre Soria ha demostrat que no hi ha res més a parlar. Per tant, president Bauzá, és el moment d’actuar i deixar enrere els discursos", conclou David Abril.

David Abril, en aquest sentit, celebra que el president del Govern hagi rectificat ja que fa poc més d’un mes el grup parlamentari popular va votar en contra d’una proposta del grup MÉS que instar als diputats i senadors a que votassin en coherència amb les resolucions aprovades al Parlament, és a dir en contra de les prospeccions. "En aquella ocasió el president Bauzá encara no ho tenia clar. Celebram que hagi rectificat i hagi escoltat el clam del carrer i les manifestacions", afegeix el diputat.