MÉS CELEBRA ELS 25 ANYS DE CABRERA APOSTANT PER LA SEVA AMPLIACIÓ.

Vicenç Vidal, agraeix a tots els col·lectius i persones que han fet possible la conservació de l’arxipèlag.


Avui ha tengut lloc a Cabrera l’acte de celebració del 25è aniversari de la declaració de Parc Nacional de l’arxipèlag i del centenari de la primera llei de parcs nacionals. Una declaració fruit de la reivindicació d’entitats ecologistes, de la societat civil i d’institucions públiques de les Illes Balears, que reaccionaren amb una forta consciència davant la conservació de l’arxipèlag.

L’any 1988 el Parlament de les Illes Balears aprovà per unanimitat la Proposició de llei presentada pel PSM-EN de declarar l’arxipèlag de Cabrera com a Parc Nacional, que Joan Mayol, en aquells temps diputat del PSM al Parlament, defensà el 1990 al Congrés de diputats. Aquest fet que va permetre que les corts Espanyoles aprovessin la declaració del Parc el 29 d’abril de 1991.

La jornada s’ha iniciat amb l’alliberació d’una tortuga marina rescatada el passat 30 de juliol pel GOB-Menorca a la platja de Son Bou, i hi han participat, entre d’altres, Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i Biel Barceló, Vicepresident i Conseller d’Innovació, Recerca i Turisme.

Durant l’acte, Biel Barceló ha recordat de manera molt especial a totes aquelles persones que des d’entitats ecologistes, la societat civil i institucions públiques s’involucraren en la declaració del Parc Nacional Marítim-terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera. "Una lluita que va ser exitosa gràcies al compromís ferm de molta gent. Un compromís que avui en dia continua viu a la nostra societat i que és un exemple i un referent obligat per a aquest Govern ", ha remarcat Biel Barceló.

Un bon exemple d’això és la constitució formal de la Comissió per a l’Ampliació del Parc Nacional Marítim-terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera, constituïda el passat 5 de juliol i que està treballant en les tasques de recollida d’informació i de diàleg amb el sector per recollir les primeres impressions sobre la proposta. En aquest sentit, Biel Barceló ha volgut encoratjar a tots els integrants de la comissió a treballar amb intensitat i consens per aconseguir un acord ampli. "Pensem en tot allò que podem protegir i en tot allò que podrem deixar als que vendran", ha destacat el vicepresident del Govern.

Per la seva banda, Neus Truyol ha destacat que Cabrera és el barri verd de Palma i que s’ha de cuidar i respectar. També ha explicat que des de Cort s’està treballant per dotar l’illa amb un 100% d’energies renovables i perquè l’any vinent sigui una illa residu 0.

Per altra banda, Vicenç Vidal ha explicat que l’ampliació del Parc és absolutament necessària per protegir els valors ambientals de Cabrera i tot i que la manca de Govern a l’estat espanyol ha dificultat la seva ampliació per aquestes dates, des del Govern s’està treballant de valent amb la part tècnica perquè quan es constitueixi el nou govern de l’Estat, es pugui dur a terme l’ampliació del Parc.

Vidal també ha destacat que avui és un dia per agrair a tothom que va lluitar per protegir aquest parc, a la gent que ha estat treballant per conservar els valors ambientals i a totes les persones que faran possible aquesta ampliació, per convertir Cabrera en el parc més gran de tot l’estat espanyol i el segon més gran de tota la mediterrània.