MÉS: “Balears Impulsa és una iniciativa que arriba tard i incompleta”

El Grup MÉS no assistirà avui a l’acte de presentació de la fundació


Des del Grup MÉS consideren que la Fundació Balears Impulsa és una iniciativa que arriba tard i a més és incompleta, per aquest motiu cap representant del grup no assistirà a l’acte de presentació de la fundació, que té lloc en el dia d’avui.

El diputat del Grup MÉS Miquel Àngel Mas afirma: “Efectivament, resulta paradoxal que ara a dos mesos de finalitzar la legislatura el Govern hagi decidit ‘repensar el model econòmic’ mitjançant la Fundació Balears Impulsa. Ha tengut 4 anys per fer-ho i des del Grup MÉS li hem ofert de forma reiterada un gran pacte per un nou model econòmic. En aquesta legislatura s’ha apostat de bell nou pel vell model que ens ha duit al desastre del 2007, nul·la política industrial (ni pla ni llei d’indústria, de fet és l’únic sector que ha baixat cada any) i més construcció (tornam a ser punters a Espanya en febrer del 2015 pel que fa a contractació). No resulta acceptable que haguem passat de ser la primera comunitat autònoma en renda per capita el 1985 a la 7ª el 2013, tot i que el nombre de turistes ha augmentat de 5 a 13,5 milions, això s’ha de revertir. Des de MÉS apostam per un pacte per un nou model econòmic, basat en una economia digital de futur i més indústria i millor turisme”.

Mas afegeix: “Però el que resulta inacceptable és que el Govern del PP pretengui repensar el futur econòmic, comptant sols amb el parer d’una part dels actors econòmics. Efectivament, dins el Patronat de la Fundació (òrgan decisori màxim) sols hi ha una patronal, no hi ha cap sindicat, ni la Universitat de les Illes Balears ni cap Cambra de Comerç. És una mostra més d’un actuar del Govern clarament sectari i no integral ni integrador del conjunt de la societat, que ha caracteritzat aquesta legislatura. Som davant una iniciativa que arriba tard i que sols contempla una part de la societat”.