MÉS avisa al PP que les festes no són seves i que amb Sant Kanut no s’hi juga

Cort repeteix la censura i el boicot per segon any consecutiu cap a una festa realment participativa que vol complir la seva 19a edició

“El PP té al·lèrgia i por a la iniciativa ciutadana. Per això, exagera les condicions i imposa exigències desmesurades”

MÉS per Palma avisa al Partit Popular que les festes de la ciutat “no són seves, són dels ciutadans”. El regidor a Cort Antoni Noguera recorda que el programa de Sant Sebastià és pobre, despersonalitzat i molt poc atractiu. De fet, Noguera reivindica durant tota la legislatura una participació real i directa de la societat, les entitats veïnals i socials, per convertir les festes de Ciutat en un referent atractiu.

“Enguany ens tornam a trobar amb el PP que vol boicotejar i censurar la participació ciutadana i les iniciatives populars. L’equip de govern de Cort té al·lèrgia i por a la iniciativa ciutadana. El Partit Popular no vol que se celebrin festes alternatives com les de Sant Kanut perquè creen consciència ciutadana”.

El regidor Noguera afegeix que les festes de Palma “són dels ciutadans, no del PP. L’equip de govern hauria de sentir vergonya per organitzar unes festes nefastes que només se salven per l’esperit festiu de la ciutadania. Si això no fos suficient, el PP fa continu boicot a la història viva de les festes alternatives: Sant Kanut”.

MÉS per Palma avisa que el posicionament del PP a Cort és clarament ideològic i d’apropiació en contra d’allò que crea consciència i crítica ciutadana contra el mal govern. “Un atac a la participació i a la cultura que té l’objectiu de narcotitzar i adormir una democràcia veritablement participativa”, critica el regidor.

“Ciutat lliure, viva i creativa”

Per la seva part, la regidora Neus Truyol afegeix que MÉS per Palma vol i treballa per aconseguir una ciutat lliure, viva i creativa, on la gent pugui organitzar activitats de forma autònoma i popular. Però el PP fa tot el contrari, ni viu ni deixa viure. O les fetes que organitza el PP o res”.

De fet, Truyol avisa que des de fa dos mesos que el grup MÉS ha estat amb converses amb la regidora de Govern Interior Irene San Gil per garantir la celebració d’aquesta festa de Sant Kanut. “I ara veiem com ha estat inútil. El PP no vol aquesta festa”.

“Cada any es demostra que el ciutadans no estan contents amb l’organització ni la programació de Sant Sebastià, i reclamen els espais de participació que el PP ha anat eliminant. Sant Kanut o la proposta d’Orgull Llonguet en són exemples clars”. Neus Truyol conclou que “Sant Sebastià té sentit si hi ha música d’aquí i d’allà, si hi ha participació social i iniciatives autogestionades”.