MÉS aposta per una confluència de les forces polítiques que volen una ruptura de l’Status Quo

La formació política MÉS per Mallorca proposa a EUIB les bases del projecte d’unitat de l’esquerra, que ja duu impulsant, deixant les sigles de banda, sense quotes de partits, amb una assemblea comuna i amb llistes electorals obertes a tota la ciutadania.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, i el diputat del Grup MÉS, David Abril, s’han reunit avui matí amb Manel Carmona i Alejandro Aparicio, coordinadors d’EUIB, per tal de sondejar la possibilitat d’acords pre i post electorals entre ambdues formacions polítiques de cara a les eleccions autonòmiques, locals i generals de 2015.

Barceló ha manifestat la predisposició al diàleg de MÉS per Mallorca i a la confluència entre forces que apostin per una ruptura d’Status Quo del bipartidisme i la supeditació de la política a interessos aliens, apostant per un aprofundiment democràtic.

Respecte a la possibilitat d’acords preelectorals, el coordinador de MÉS per Mallorca ha plantejat algunes condicions com per exemple la de no contradir el model de confluència que s’està treballant des de MÉS per Mallorca, la de renunciar a les sigles i quotes dels partits. Barceló i Abril també han posat com a condició indispensable per a possibles acords, l’assemblearisme i les primàries obertes a tota la ciutadania a l’hora d’elaborar les llistes electorals, ja que, segons el coordinador de MÉS per Mallorca, “no sols es tracta del que tenim aprovat en assemblea, sinó també d’una exigència ciutadana de democràcia i transparència. La gent no vol llistes compostes ni repartiments de poder”.

Pel que fa a la possibilitat d’acords amb Podem Mallorca, des de MÉS asseguren que reconeixen “les dificultats del calendari electoral i, sobretot, que s’ha de ser molt respectuosos amb el seu procés, tot i que veiem punts en comú, igual que amb Esquerra Unida”.

Pel que fa a pactes postelectorals, Barceló ha recordat que aquests “es decidiran en assemblea en el seu moment i no seran a qualsevol preu. Està clar que llevar d’enmig al PP de Bauzá, que ha fet tant de mal, és un objectiu compartit amb la majoria social, però un pacte ha de servir també per canviar radicalment les polítiques que s’estan aplicant actualment”.