MÉS aposta per un concert econòmic solidari per solucionar el problema del finançament de Balears

La formació ecosobiranista MÉS per Mallorca reclama un front comú polític, social i empresarial per tal de reclamar al govern estatal un millor finançament per a les Illes Balears.

El portaveu del MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha assegurat avui que “davant la mala situació de finançament que pateixen les Balears, la millor solució és apostar per la sobirania fiscal”. El portaveu de MÉS per Mallorca ha afirmat que “el concert econòmic solidari ens servirà per pagar el que ens correspon i no el que ens imposen des de Madrid”.

En aquest sentit, Barceló ha recordat que les xifres publicades el passat dimecres son molt similars a les de la primera publicació de les balances fiscals de l’any 2006, “fet que demostra que tant PP com PSOE maltracten a les Balears”.

Des de MÉS per Mallorca aposten per un front comú entre totes les forces polítiques, socials i empresarials per lluitar vertaderament davant Madrid per una millora de la situació econòmica i del finançament de les Illes Balears. Barceló ha manifestat que “si el Parlament acorda reclamar un finançament més just, els diputats illencs al Congrés no poden votar el contrari”.

Barceló ha afirmat que les xifres de les balances fiscals “demostren una vegada més que som la comunitat autònoma pitjor finançada en números per càpita, tot i els maquillats resultats”. El portaveu de MÉS per Mallorca ha finalitzat exigint al Govern de José Ramón Bauzá la mateixa posició davant el Consell de Política Fiscal i Financera.