MÉS al Consell presenta propostes centrades en la cultura, en la millora de la institució i en els drets de les persones

El grup de MÉS per Mallorca al Consell va presentar ahir una trentena de propostes dividides en blocs temàtics que cerquen una millora de l’efectivitat i de les competències del Consell

Els consellers electes Lluís Apesteguía i Mercè Bujosa varen presentar ahir les propostes de resolució de MÉS, fruit del darrer debat de política general. Són les diferents mesures que MÉS impulsarà en el proper ple, el primer que se celebra després del passat debat de política general. En aquest ple els grups polítics que varen parlar de l’actualitat i de la gestió de la institució insular presentaran mesures concretes. Cal recordar que el debat va durar dos dies: el primer, va parlar el president Ensenyat i el segon, va ser el lloc de rèpliques. Mercè Bujosa va defensar el model de Consell que volem per part de MÉS.

Les propostes presentades afecten diversos temes, com el mateix model institucional del Consell, amb mesures que fomenten la igualtat dels homes i de les dones en la institució i la creació de comissions que revisin el bon funcionament i la modernització d’un Consell amb àmplies competències i que es converteixi en l’autèntic govern de l’illa.

Un altre bloc important és el cultural i esportiu, a favor del qual es preveuen mesures per dignificar el català i el nostre patrimoni històric i, per tant, la nostra cultura. En destaca una demanda històrica, com és el retorn dels bous de Costitx, que actualment són al Museu Arqueològic Nacional de Madrid. Els bous són considerats una de les peces més importants de la cultura talaiòtica balear. MÉS sempre ha defensat que el lloc d’aquestes escultures és el Museu de Mallorca.

Pel que fa al model territorial, de mobilitat i mediambiental, que són àrees totalment gestionades pel Consell, les mesures presentades avancen per enfortir-ne els departaments.També són importants els blocs de propostes referents al model econòmic i als drets de les persones i del personal del Consell.