MÉS aconsegueix que el Parlament insti a AENA a retirar la tarifa per aparcar als aeroports

El PP, però, rebutja que les institucions de les Illes Balears gestionin els aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa

JPEG - 88 kB

El Grup Parlamentari MÉS ha aconseguit que la Comissió de Turisme del Parlament aprovi, per unanimitat, el primer punt de la proposició no de llei sobre les tarifes d’estacionament als aeroports. El punt aprovat diu així: “El Parlament de les Illes Balears insta AENA a retirar la tarifa per estacionar a l’aparcament dels aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa durant els primers 30 minuts, temps necessari per recollir o acomiadar familiars i/o amics a l’aeroport”.

Des del grup d’esquerres i sobiranista manifesten la satisfacció davant aquest fet, i esperen que AENA rectifiqui la seva decisió, ja que el cobrament de l’estacionament als aeroports del nostre país “suposa un abús més en la cadena d’abusos contra les economies de les famílies illenques. Aquest sistema perjudica especialment els residents que han d’aparcar un temps breu per recollir i acomiadar familiars i amics. I encara té més incidència per als residents de Menorca, Eivissa i Formentera que han de viatjar regularment per raons de salut, formació o negoci. A més, és un abús que s’afegeix a la constant amenaça de reduir i retallar la bonificació per residència”, segons explica el diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí.

Per la seva banda, la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, lamenta que el PP hagi rebutjat la resta de punts de la iniciativa, que pretenia reclamar a l’Estat la gestió dels aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa, amb la participació activa de les institucions de les Illes Balears: “només tendrem garanties que es respectaran els interessos dels ciutadans d’aquestes illes quan les nostres institucions participin directament i de manera decisiva en la gestió dels nostres aeroports”.

Carpeta