Mentre Puigdemont ofereix diàleg, el govern espanyol s’ha instal·lat en la repressió

Busquets: "Ens sobta aquesta relació epistolar a l’era de la comunicació, seria propici que seguessin a una taula i parlassin de tu a tu"


“Veiem una vegada més al president Puigdemont ofereix diàleg en canvi el govern espanyol està instal·lat en la repressió. L’article 155 ja l’han posat en marxa i que sembla que cerquen excuses per intervenir Catalunya i recentralitzar el poder de l’Estat”, ha assenyalat la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets.

Busquets també ha fet referència a la proposta de reforma de la constitució. “Una reforma que no veim que sigui una resposta per a la situació que està patint Catalunya. Una reforma que no parla del dret a decidir i una reforma avalada per tres partits PP, PSOE i Ciutadans que no garanteixen la possibilitat de solució en el tema català”

“Si parlam de les Illes, reivindicarem més autogovern per les nostres Illes per poder tenir major benestar, major riquesa i millor protecció del territori, comenta Busquets qui ha mostrat la seva sorpresa a la manca de comunicació per part de l’Estat espanyol. “Ens sobta aquesta relació absurda a base de comunicats i de rodes de premsa i relació epistolar a l’era de la comunicació, seria propici que seguessin a una taula i parlassin de tu a tu”.

Parlament

D’altra banda també Busquets ha recordat que hi ha una proposició no de llei del PP sobre les policies, que qualifica d’irresponsable. "El PP no hauria de jugar en aquest joc partidista. Aquesta PNL contribueix a continuar amb el clima de tensió i amb la resposta policial i judicial i no aposta per la política de veritat i amb el diàleg com la seva base". Busquets també ha assenyalat que moltes vegades "les expressions utilitzades quan es parla de defensar la unitat d’Espanya contenen terminologia feixista i provoquen agressions a persones".

Alhora la portaveu de MÉS per Mallorca ha destacat que demà al ple s’instarà al govern espanyol a derogar el decret de sanitat que impedeix l’accés a un determinat sector de població a la sanitat pública que ve de les retallades al sector públic. "Tot i que ens consta, tal com ha explicat el govern que a les Illes no té efecte, és el moment de tornar-ho enrere", assegura.