Medi Ambient invertirà 2’5 milions d’euros per la reparació dels danys del Parc de Llevant causats per les inundacions del 9 d’octubre

Els refugis romanen inaccessibles pels danys als diferents camins.


La reparació dels danys provocats al Parc Natural de la Península de Llevant, després de les pluges del passat 9 d’octubre en aquesta zona de Mallorca, tendrà un cost de 2,5 milions d’euros. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha ordenat la contractació de les obres d’emergència per reparar els camins afectats, que han quedat intransitables. Des de l’Institut Balear de la Natura s’han duit a terme aquestes setmanes diferents actuacions per tal d’avaluar els danys i determinar les actuacions necessàries per la seva rehabilitació.

Els camins afectats són els de s’Alqueria Vella a s’Arenalet d’Albarca, el de s’Arenalet a es Oguers, el camí de s’Esquena Llarga, el camí de Son Puça, l’accés a s’Alqueria Vella de Dalt, el camí a Tudossa, el camí d’es Canons i el de sa Duaia. Les actuacions per a la seva recuperació s’iniciaran en les properes setmanes i seran realitzades per l’empresa pública Transformacions Agrarias, SA (TRAGSA). Consisteixen en l’estabilització del ferm, les millores en el drenatge, i la revisió i substitució de les conduccions d’aigua que hi ha en alguns camins, entre d’altres.

Amb la intransitabilitat dels camins es veuen afectades les tasques agrícoles i ramaderes, les tasques de prevenció i extinció d’incendis, així com la gestió dels valors naturals del parc. Així mateix romanen tancats des de llavors els refugis de s’Arenalet, s’Alzina i es Oguers i la zona d’acampada que hi ha dins l’espai natural per no poder-s’hi accedir.

Per altra banda, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca recomana precaució a l’hora de fer activitats en el parc per la perillositat que presenten algunes zones i la inaccessibilitat a d’altres. A més, en cas de necessitat de rescat, les vies d’accés i sortida estan ara inhabilitades.