Medi Ambient es persona com a acusació particular en un possible cas d’enverinament d’aus

S’investiga l’enverinament d’una milana i sis tórtores a una finca de Capdepera


La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través de l’advocacia de la Comunitat Autònoma, es personarà com a acusació particular en la causa judicial que investiga el possible enverinament d’una milana i sis tórtores a una finca de Capdepera. Els agents de medi ambient, en actuació conjunta amb el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil, varen denunciar l’octubre de 2017 els fets.

Atesa la transcendència de la situació i el perill que ha generat per a la fauna i la salut pública, s’ha considerat necessari prendre aquesta mesura. I és que l’enverinament, qualificat com a delicte penal, no només té conseqüències en l’animal que pren la substància tòxica, sinó que també se’n poden veure implicats altres animals que se n’alimenten i, fins i tot, pot afectar les persones. Es dona el fet, a més, en aquest cas concret, que una de les aus trobades mortes és una milana, aucell en perill d’extinció.

Durant les investigacions, els agents procediren a la recollida de mostres d’esques que presumptament contenien verí, d’ormeigs utilitzats per a la preparació de les esques i d’exemplars d’aus mortes. La causa es troba en diligències prèvies al Jutjat d’Instrucció de Manacor.