Medi Ambient compensarà les pèrdues en els cultius i els danys en infraestructures agrícoles causats per les inundacions al Llevant de Mallorca

Fins dia 9 de novembre les explotacions afectades podran fer declaració de danys.


La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca indemnitzarà les explotacions agràries que hagin sofert danys provocats per les intenses pluges dels dies 9 i 10 d’octubre al Llevant de Mallorca. Els cultius, els terrenys, els tancaments, les parets o les cabanes ramaderes de les explotacions són els elements més afectats i es compensarà entre un 40 % i un 80 % dels danys que hagin patit.

Les elevades pluviometries registrades han sobrepassat la capacitat del sòl per retenir l’aigua, cosa que ha provocat danys en nombroses finques dels municipis de Sant Llorenç, Artà, Capdepera, Manacor i Son Servera.

Per tal de conèixer exactament els danys soferts i coordinar i impulsar les ajudes i les compensacions econòmiques de què els damnificats poden ser creditors, els afectats han de presentar les seves declaracions de danys abans del dia 9 de novembre al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears.

Es pot descarregar, des d’aquest enllaç (fogaiba.caib.es), el formulari per fer la declaració de danys que es pot entregar a partir de dilluns.