Mateu Isern carrega únicament damunt l’oposició l’eliminació de 4 dedicacions exclusives de l’Ajuntament

Aquest dimecres 30 d’abril el batle Mateu Isern ha signat un decret pel qual passa a un règim dedicació parcial a 2 dels 3 regidors de MÉS per Palma en aplicació de la Llei Montoro, i per tant resta la capacitat de fer oposició de la coalició

“No hi estam d’acord. Com a resultat de l’incompliment del termini de pagament a proveïdors, per tant, la mala gestió del PP a Cort, Mateu Isern retalla democràcia i capacitat de controlar el Govern, mentre els regidors del Govern no assumeixen ni una mínima retallada de les seves 15 dedicacions exclusives”

Dos dels tres representants públics que té MÉS a l’Ajuntament de Palma, un 66% dels regidors, veuen retallades les seves retribucions de forma injusta i desproporcionada. En compliment de la Llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, el batle de Palma ha decretat la reducció de 4 dedicacions exclusives que passaran a ser parcials a partir d’aquest mes de maig, 2 del PSOE i 2 de MÉS, mentre no afecta a cap regidor del PP.

MÉS per Palma, en termes general, rebutja la Llei anomenada Montoro perquè suposa un retrocés en el serveis públics que presten els ajuntaments i un atac a l’autonomia local, com ja ha manifestat la coalició en altres ocasions i mocions municipals. A més, l’execució d’aquesta reducció de dedicacions exclusives a l’Ajuntament de Palma genera una greu injustícia i desigualtat entre les forces polítiques amb representació municipal, ja que no es fa de forma proporcionada.

En aquest sentit, Antoni Verger critica la injustícia del decret de batlia perquè s’aplica sense una proporcionalitat entre els tres grups municipals i els regidors de l’equip de govern de Cort. “El PP també s’hauria de retallar alguna de les 15 dedicacions exclusives de què disposa. D’ara endavant, l’oposició té menys força per realitzar en condicions la seva funció de control del govern, a un any de les eleccions. I la bufetada més forta recau damunt el grup municipal de MÉS per Palma, que queda únicament amb un sol regidor amb dedicació exclusiva a l’Ajuntament”.

“L’Ajuntament de Palma ha d’eliminar 4 dedicacions exclusives a causa de l’incompliment per part de l’equip de Govern del PP del termini per pagar a proveïdors imposat per la Llei Montoro. I ara resulta que aquesta mala gestió de l’equip de govern recau únicament damunt l’oposició, retallant democràcia i capacitat de controlar el Govern, mentre el PP no assumeix ni una mínima retallada de les seves 15 dedicacions exclusives”, denuncia Verger. Els regidors de MÉS per Palma afirmen que, tot i la retallada en les dedicacions en un 25%, la seva dedicació i compromís seguiran sent absolutament ferms.

El grup municipal ecosobiranista recorda que aquesta retallada de la representativitat a l’Ajuntament de Palma coincideix amb la proposta de reforma de la Llei electoral de les Illes Balears que ha presentat aquesta setmana el president Bauzá. Per tant, dues decisions que pren el PP que afecten directament a la representativitat, proporcionalitat i responsabilitat dels grups de l’oposició. "Tant Bauzá com Isern aposten per intentar fer callar la veu de l’oposició però no se’n sortiran. Decisions injustes com aquesta no fan més que reafirmar la nostra voluntat i ganes de fer feina per fer de Palma una ciutat millor i treure al PP del Govern", ha conclòs Verger.

A continuació us adjuntam el decret de batlia.

Documents adjunts