Marisol Fernández proposarà a EMAYA un estalvi de més de 100.000 euros en les despeses en assegurances

La regidora de PSM-IV-ExM proposarà avui horabaixa en el Consell d’Administració d’EMAYA evitar gastar l’11’2 % del cost total en les assegurances en contractar un servei de mediació i possibilitar que sigui la pròpia empresa pública qui contracti i gestio

El grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa ha estudiat el plec de condicions del concurs que avui horabaixa vol aprovar el Consell d’Administració d’EMAYA i es mostra contrari a continuar amb una pràctica innecessària i molt costosa com és la contractació d’un servei de mediació de les assegurances de l’empresa pública municipal que actualment s’embutxaca fins a un 11’2% de les despeses en les pòlisses.

 

La regidora ecosocialista Marisol Fernández, com a membre del consell, presentarà avui durant la reunió prevista una proposta perquè sigui estudiada per la resta de membres per tal d’evitar l’aprovació de l’adjudicació d’un concurs que porta més de 20 anys realitzant-se.
 
Fernández proposarà que no s’aprovi aquest punt previst i s’analitzi la seva proposta per tal d’estalviar fins un 11,2% del cost total en les assegurances, és a dir 101.491 euros, del total actualment contractat i que ascendeix fins a 905.518 euros. Segons el plec de condicions del concurs, l’empresa intermediària pot cobrar, a través de la companyia asseguradora, un màxim de: un 8% del cost per les assegurances de vehicles, un 15% en les de responsabilitat civil i fins un 17’50% en danys materials, i un 1% en les assegurances de vida.
 
Aquest percentatges poden repercutir a favor de l’empresa si EMAYA contractés i gestionés directament aquestes pòlisses. Marisol Fernández ha comprovat que l’empresa té capacitat per a fer-ho tal i com reconeix la memòria que justifica l’inici de l’expedient de contractació del servei de mediació.

 

La regidora confia que els membres del Consell d’Administració valoraran positivament la seva proposta i la tindran en consideració tenint en compte que suposa un estalvi important per a l’empresa pública sobretot en un moment de crisi econòmica greu com l’actual. Marisol Fernández es mostra convençuda que els membres del consell actuaran amb responsabilitat valorant aquesta proposta com una oportunitat per optimitzar els doblers públics i no desaprofitar l’oportunitat d’estalviar.