Mancor impulsa un projecte de lectura per a la gent gran al municipi

Es tracta d’un projecte pilot anomenat «Bibliopadrí» per dinamitzar el col·lectiu de la gent gran del municipi i per captar un públic com és el dels jubilats

Mancor de la Vall ha impulsat un pla per a dinamitzar la gent gran del municipi mitjançat un instrument molt útil: la lectura. La proposta, que parteix de la bibliotecària del municipi, Cati Llabrés, ha tingut tot el suport del batle i cap de llista de MÉS, GuiemVillalonga. «Estam molt contents de veure que els treballadors municipals tenen aquest nivell d’implicació», ha explicat el primer regidor.

El Bibliopadrí –així es com es diu el projecte- es fa a la biblioteca pública del municipi. És un club de lectura que tractarà diferents temàtiques, es reunirà una vegada cada mes i s’ha pensat especialment per a la gent major. La primera sessió que es va fer va girar al voltant del llibre de Miquel Adrover Reculls de saviesa i, la segona trobada, el llibre elegit va ser el de l’escriptor Jorge Bucay, La ciutat dels pous.

«És un projecte pioner de captació d’un públic potencial per a una biblioteca pública: els jubilats. Els dos dies han tingut una acollida molt bona. Crec que un dels encerts és la feina conjunta amb la gent que gestiona el centre de dia», explica Villalonga.

La biblioteca municipal també té diferents serveis com són préstec de llibres, subscripció als diaris autonòmics i nacionals i també compta amb ordinadors per a navegar per internet.