“Mallorca Reacciona” es presenta a tots es municipis

La vicepresidenta Bel Busquets ha fet aquesta setmana una ronda de trobades virtuals amb tots els ajuntaments

La vicepresidenta del Consell i consellera de cultura, Bel Busquets, ha informat durant aquesta setmana de les accions del pla Mallorca Reacciona de reactivació social i econòmica als diferents ajuntaments de l’Illa. Busquets, acompanyada de la presidenta i la vicepresidenta segona, ha valorat “la importància de rellançar l’economia, contenir la crisi social i mantenir una col·laboració estreta entre institucions”.

En les dues tongades de reunions amb els batles i batlesses, s’ha informat de la creació dels punts d’informació i assessorament a empreses i autònoms als municipis. Un nou servei que el Consell de Mallorca posa a disposició de tots els ajuntaments de menys de 20.000 habitants, mitjançant el qual 20 agents de suport resoldran dubtes, gestions i tramitacions derivades de la crisi de la Covid-19 a empreses i autònoms del municipi.

Aquests 20 agents de suport municipal es desplaçaran als ajuntaments, a on disposaran d’un espai des d’on ajudaran autònoms i empreses a accedir a les diferents ajudes insulars, autonòmiques o estatals per la Covid, informar de protocols de seguretat, fases de desescalada i tramitacions diverses, entre altres qüestions. La presidenta i vicepresidentes també han detallat el pla «Mallorca Reacciona» i les mesures que el Consell dirigeix específicament als municipis, als quals destina directament 40 milions d’euros, que suposen gairebé la meitat dels 89 milions que invertirà el Consell en la reactivació social i econòmica de Mallorca.

El pla «Mallorca Reacciona» inclou altres mesures de suport relacionades amb la gestió municipal, com dotar els ajuntaments d’eines d’agilitació i simplificació administrativa; assessorament tècnic, jurídic, econòmic i tecnològic; la creació d’un servei de finestreta única, tant digital com presencial; el reforç del servei de planejament i millora de la tramitació urbanística municipal i el manteniment de l’espai web d’informació i consulta sobre tota la normativa relacionada amb la COVID-19.