Lila Thomàs: "Durem a Madrid la defensa dels nostres drets lingüístics"

MÉS-Esquerra proposa que els funcionaris de l’Estat que treballin a les Balears hagin de conèixer la llengua catalana

El candidata al Senat per Mallorca de MÉS-Esquerra, Lila Thomàs, s’ha compromès avui en una roda de premsa a "dur a Madrid, com ja fa Vicenç Vidal, la defensa dels drets lingüístics de tots la ciutadania de les Illes Balears i de l’Estat, especialment dels catalanoparlants i dels parlants de la resta de llengües minoritzades". Segons ha explicat Thomàs la coalició proposa que “els funcionaris de l’Estat que treballin a les Balears, com ara els policies, hagin de conèixer la llengua pròpia per poder respectar i atendre adequadament tota la ciutadania”.

La secretària Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, també ha estat present a la roda de premsa. Vilaret ha assegurat que MÉS-Esquerra "demostra cada dia a les institucions que és la millor opció a l’hora de defensar els drets lingüístics de la ciutadania illenca" i ha explicat que "casos recents com el de Paula Rotger demostren que la discriminació lingüística és un problema ben vigent i d’actualitat".

Així mateix, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Cultura, Bel Busquets, ha especificat que una de les mesures concretes per les quals pressionarà MÉS-Esquerra des de les cambres és "implicar l’Estat i el govern espanyol a implicar-se en la normalització de la llengua catalana i la resta de llengües minoritzades, així com en la seva promoció i projecció exterior".