Les propostes del nou govern grec de Syriza contra el tot inclòs, al Parlament

David Abril registra una pregunta parlamentària al conseller de Turisme sobre les mesures anunciades pel nou executiu de Tsipras de prohibir els nous resorts amb tot inclòs per millorar l’economia i la qualitat turística

Abril també demana sobre el cost del nou programa dels hotelers a IB3


En el marc de la celebració de FITUR, el Grup MÉS ha volgut recordar al president Bauzá que a les Illes Balears “el turisme s’ha de posar al servei de tothom, i no sols ha de beneficiar uns pocs”, i que “es deixi de fer de titella dels grans hotelers”. I per això ha presentat tota una bateria d’iniciatives posant de manifest que no tot allò que vol vendre el Govern és precisament “excel·lent” en matèria turística.

Syriza i les mesures contra el tot-inclòs

El diputat del Grup MÉS David Abril ha registrat una pregunta parlamentària al conseller de Turisme, Jaime Martínez, sobre les mesures anunciades pel nou govern grec de Syriza de prohibir els nous resorts amb tot-inclòs.

“L’objectiu d’aquesta pregunta és reobrir el debat sobre el tot-inclòs i la qualitat turística”, ha afirmat el diputat, que ha recordat que “Grècia és una destinació competidora directa amb les nostres Illes. Ells sí tenen ara un govern que, en compte d’acompanyar la lògica de concentració de beneficis de les grans cadenes, afavorirà un turisme en favor de les petites i mitjanes empreses”.

El nou govern de Syriza considera que el camí de la competitivitat turística passa per la preservació de l’entorn i per un turisme de petites i mitjanes empreses, i per això ha anunciat la prohibició de nous resorts de tot-inclòs, per afavorir que els turistes “surtin de l’hotel” i la despesa turística es reparteixi.

Abril ha recordat el rebuig del PP a la regulació del tot-inclòs plantejada al Parlament pel Grup MÉS: “No hem defensat la seva prohibició, però sí la seva regulació i que es posin condicions als establiments que hi optin, com ara obrir com a mínim 9 mesos a l’any, introduir quotes de producte local, o la possibilitat de fer servir la ‘polsereta’ per anar a altres negocis de l’entorn de l’hotel, com restaurants o discoteques”.

Preguntes sobre estadística i sobre el cost del nou programa dels hotelers a IB3

David Abril ha denunciat també la “subordinació absoluta als interessos dels grans hotelers”, com es va demostrar amb l’aprovació del darrer decret-llei turístic, i als seus lobbies i think-tanks, com són Exceltur i Hosteltur. Fa unes setmanes el Govern va presentar Impactur, un estudi sobre indicadors turístics fet per Exceltur que, segons el diputat del Grup MÉS, “perfectament podrien haver fet es dels propis serveis del Govern, com és el cas d’IBESTAT”.

“I per si no bastàs amb tot això, ahir dimarts va començar l’emissió a IB3 d’un programa de televisió produït per Hosteltur, que no té altre objectiu que fer propaganda dels presumptes èxits turístics del PP i de les consignes dels grans hotelers; això sí: pagat amb els doblers de tots”, ha afirmat Abril. El diputat ha fet preguntes i ha demanat les factures relatives a totes aquestes despeses: “Si els hi va tan bé, que s’ho paguin els hotelers. Segur que no veurem en aquest programa de televisió cap cambrera de pisos ni cap recepcionista parlant de les condicions laborals en aquesta hostaleria que, segons el PP, va tan bé”.