Les institucions gestionades per MÉS al capdavant del Pla de Rehabilitació de Molins del Pla de Sant Jordi

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma visitaren el taller d’un artesà moliner i es reuniren amb veïnats i veïnades de les diferents localitats del Pla de Sant Jordi per escoltar les seves propostes

El president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat; el primer tinent de batle de l’Ajuntament de Palma i regidor d’Urbanisme i de Model de Ciutat Antoni Noguera; el regidor dels districtes de Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi Llorenç Carrió i la directora insular de Patrimoni Kika Coll presentaren ahir el Pla de Rehabilitació de Molins als veïnats del Pla de Sant Jordi. Tots quatre càrrecs públic de MÉS per Mallorca. Un fet que demostra el ferm compromís de la formació econsobiranista amb el patrimoni historicoindustrial de Palma.

En primer lloc, visitaren l’artesà moliner Miquel Ramis al seu taller des Control. Allà els representants del Consell de Mallorca explicaren la voluntat que el pla de rehabilitació sigui també beneficiós per als artesans i empreses de la zona i que no es produeixi una competència deslleial amb la Unitat de Patrimoni Historicoindustrial del Consell de Mallorca. D’aquesta manera, s’aprofundí en l’objectiu de MÉS per Mallorca de promocionar l’artesania i els productors de proximitat.

Posteriorment, les delegacions institucionals encapçalades per Miquel Ensenyat i Antoni Noguera es reuniren a l’antiga Escola de la Casa Blanca amb veïnats i veïnades dels diferents nuclis que conformen el Pla de Sant Jordi. Una mostra de participació ciutadana per tal de saber l’opinió de la població afectada pel pla de rehabilitació.

Davant més d’una cinquantena de persones es presentà el pla de xoc per a la recuperació dels molins d’aquesta zona. S’explicà que ja s’han seleccionat una quinzena de molins que, per les seves característiques especials, podran ser els primers a ser restaurats.

També s’abordà que el Consell de Mallorca té pensat rehabilitar, de cara a l’any que ve, una dotzena de molins. Tanmateix s’espera que aquesta iniciativa tengui un efecte multiplicador. Per això es proposarà a les empreses que apadrinin un molí, ajudin a la seva restauració i, a canvi del seu mecenatge, es pintaran les aspes amb els seus colors corporatius.

El president Miquel Ensenyat explicà que “aquest pla de xoc no el volem fer sense la gent i els artesans d’aquesta comarca del terme de Palma. Per això el desenvoluparem dialogant amb ells i esperant que també ells participin.” D’aquesta manera, les persones presents varen poder fer una sèrie de preguntes, qüestions i suggeriments sobre la proposta.

Per la seva part la directora insular de Patrimoni Kika Coll asegura que “no volem uns molins aturats o sense activitats. Per això cercam maneres que puguin ser generadors d’energia elèctrica o siguin inclosos en grans rutes molinològiques d’abast europeu.”