Les dones formaran part dels Cossiers d’Alaró

Els Cossiers i l’Ajuntament d’Alaró acorden la incorporació de les dones al ball

Aquesta setmana l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alaró (PSOE i MÉS per Alaró) s’ha reunit amb membres del grup de Cossiers del municipi per tractar la incorporació de les dones al seu tradicional ball.

Arran de la recent petició de dues dones del poble d’Alaró, una d’elles, Aina Sastre, regidora de Cultura i Igualtat de MÉS per Alaró, s’organitzà la trobada, que va tractar la possibilitat que les dones puguin entrar a formar part del grup de Cossiers, així com participar dels balls. A causa de la magnitud i la transcendència de la petició, els Cossiers del municipi varen considerar que era una decisió que no podia dependre exclusivament de l’entitat, sinó que era indispensable la implicació de l’Ajuntament, del qual el grup de Cossiers depèn.

A la reunió, es tractaren les diferents opinions i implicacions d’aquesta decisió. Finalment, ambdues parts acordaren la incorporació de les dones als Cossiers d’Alaró, i coincidiren en la necessitat de treballar de manera conjunta en la redacció d’uns nous estatuts que regulin el funcionament de l’entitat.