Les dones de MÉS fem vaga, tenim MÉS de 1.000 motius

Aquest és el manifest que ha elaborat la sectorial de FeminisMÉS en nom de tot MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca dona suport a la vaga de 24 hores convocada pel Moviment Feminista de Mallorca, el pròxim divendres 8 de març. Compartim els eixos de la convocatòria de vaga: Laboral, de Consum, Estudiantil, de Cures, i Contra les violències masclistes.

MÉS per Mallorca fa una crida a totes les dones a secundar aquesta vaga internacional i feminista de 24 hores.

Vivim en un sistema capitalista i patriarcal que ens invisibilitza i explota. Estem compromeses amb el canvi social que impulsen els feminismes. No podrà haver-hi veritable transformació si no es compta de manera essencial amb les dones, amb la seva participació i contribució i amb els respecte dels seus drets humans.

Per això, acompanyam i donam suport al Moviment Feminista en totes les seves lluites i conquestes de drets.

Formam part d’un procés de transformació radical de la societat, de la cultura, de l’economia, de les relacions humanes. Volem ocupar l’espai públic, reapropiar-nos de la decisió sobre el nostre cos i la nostra vida, reafirmar la força política de les dones, totes les dones racialitzades, lesbianes i trans, i preservar el planeta en què vivim.

Les desigualtats i les violències es troben arreu, les trobem dins els àmbits privat, laboral, polític. En el món laboral es manté la bretxa salarial i la precarietat en els contractes. Continuen els sostres de vidre que impedeixen que les dones tinguin les mateixes oportunitats que els homes. Els assassinats masclistes, les violacions i altres tipus de violències contra les dones, la cossificació dels cossos, són realitats en aquest segle XXI. No volem ser dones assassinades, ni violades, ni assetjades. Denunciam un sistema judicial que reprodueix i legitima les violències que patim les dones.

Ni una passa enrere amb el dret a decidir la nostra maternitat i els nostres cossos: avortament lliure i gratuït; no al lloguer de ventres.

Lluitam per una economia on les persones i la vida siguin el centre, denunciam la precarització de les dones en el món laboral, volem igualtat d’oportunitat i de sous, volem drets laborals per les dones que treballen a les llars.

Davant els atacs reaccionaris que volen retallar drets i llibertats, davant un sistema patriarcal, les dones feministes lluitam en contra frontalment. Ataquen el feminisme perquè saben que és una lluita global contra totes les discriminacions -classe, origen, color de pell, religió. Els feminismes volem la igualtat en el sentit més ampli.

Per això és més necessària que mai la lluita feminista decidida i cooperativa, conjuntament amb els moviments socials, treballant amb les institucions que legislin i practiquin igualtat, i promocionin polítiques actives, per erradicar aquestes violències.

ENS VOLEM VIVES I LLIURES, continuant la tasca de moltes dones que en la història han lluitat per conquerir drets.

Per tots aquests motius les dones de MÉS per Mallorca amb responsabilitats polítiques i institucionals donaran la part proporcional del seus sous de dia 8 març a entitats de dones feministes.