Les dades d’atur desmenteixen els missatges de recuperació del PP

El diputat David Abril recomana al Govern “Menos samba e mais trabalho” i destinar a la lluita contra l’atur els mateixos esforços que a vendre titulars


El Grup Parlamentari MÉS no veu cap motiu per a l’optimisme en les dades de l’atur registrat en el conjunt de 2014, un any que per al diputat David Abril “no ha estat l’any de la recuperació, sinó de la feina precària”.

“Les dades confirmen no que el mercat de treball s’estigui recuperant i que més gent tengui feina, sinó que s’incrementen la inseguretat i la por a perdre la feina gràcies a la precarietat, cada vegada més existent a les Illes Balears, cosa que sembla no preocupar ni al Sr. Bauzá ni al Sr. Garcia”, ha afirmat el diputat.

Segons Abril, “no té sentit que es presumeixi de dur més de vint mesos generant ocupació i afiliacions a la Seguretat Social, però a la vegada voler amagar els indicadors clars d’aquesta precarietat, com ara que el desembre es perden afiliacions a la SS, cosa que vol dir que som encara més estacionals que el 2013; o que no es vulgui ni entrar a valorar el caràcter temporal (milers de contractes per dies, setmanes o en el millor dels casos, mesos) dels nous contractes”.

Una precarietat que segons Abril “deixa a la cuneta als col·lectius més vulnerables, com els aturats majors de 45 anys, que o no tenen feina des de fa temps o veuen perillar la que tenen gràcies als nous contractes-fems que es fan de la mà d ela reforma laboral de Rajoy”.

Des del Grup MÉS han lamentat que el Govern hagi invertit més esforços en vendre titulars positius durant més de vint mesos que en liderar des dels poders públics una aposta necessària per crear feina digna i estable per a la majoria de les ciutadanes i ciutadans de les nostres Illes afectades pel drama de l’atur. “Menos samba e mais trabalho”, com diu la cançó, és el que ha receptat el diputat Abril al govern de José Ramon Bauzá per a aquest 2015 que acaba de començar.