Laura Camargo: “Ens mereixem una Mallorca sense governants que dicten lleis a esquena del seu poble”

La professora de Filologia de la UIB i activista dels moviments socials llegeix el pregó de l’acte de commemoració del desembarcament del rei en Jaume, organitzat per MÉS per Calvià


“M’agradaria que fóssim conscients de la importància de construir una Mallorca inclusiva, oberta, no sexista, multicultural, plural i moderna, en la qual es respecti la llengua i la cultura pròpia d’aquesta illa que estan sota seriosa amenaça per part de qui –des de posicionaments despòtics i autoritaris- volen fer-les desaparèixer de manera organitzada i intencionada”.

“No estem al segle XIII, a pesar que alguns governin com a monarques feudals. Ens mereixem una Mallorca sense governants que dicten lleis a esquena del seu poble, i que alhora s’esforci per integrar a els qui, com jo, van arribar aquí un dia sense saber parlar català, perquè demà qualsevol altra persona nouvinguda pugui pronunciar aquest pregó. Quantes més siguem en aquesta obstinació, més ràpid i a millor port arribarà el nostre vaixell”.

Aquest és el fragment final del pregó del desembarcament del rei en Jaume, llegit per Laura Camargo, professora de Filologia de la UIB i activista dels moviments socials. L’acte, organitzat per MÉS per Calvià, ha estat presentat pel portaveu de la formació, Rafel Sedano.