La vicepresidenta Bel Busquets reclama les inversions compromeses a Platja de Palma davant la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets insistí durant la visita de la ministra de Turisme, Reyes Maroto que la voluntat de col·laboració amb el govern central no ha d’amagar les nostres reivindicacions.


La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el batle de Palma, Antoni Noguera, assistiren el diumenge 14 de juliol a una trobada amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que se celebrà a Es Baluard i reuní autoritats polítiques i entitats del sector turístic.
Bel Busquets expressà el seu desig perquè la visita de la ministra "sigui l’inici d’una col•laboració estreta que no deixi de banda les nostres reivindicacions sobre les inversions necessàries en zones turístiques madures com Platja de Palma". La vicepresidenta també es referí al canvi iniciat fa tres anys a les Illes, des que es treballa per una sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, "amb iniciatives com l’estratègia de desestacionalització turística Better in Winter, la regulació del lloguer vacacional i la implantació de l’Impost de Turisme Sostenible", perquè poden servir d’exemple. Insistí, però, "que aquesta col•laboració que oferim no ha d’amagar les nostres reivindicacions".
Durant els actes de dilluns amb la ministra Maroto, la vicepresidenta va poder exposar l’estratègia del Govern balear de diversificació econòmica, aprofitant la trobada amb empresaris i empresàries a la CAEB, i van visitar les instal•lacions d’un hotel a Calvià per valorar la millora de qualitat dels serveis i de les condicions laborals per la qual estan apostant establiments de les Illes.
Aquesta setmana, Busquets es reunirà amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme a Madrid, en el marc de la Conferència Sectorial de Turisme, on la consellera vol exposar la llei del lloguer turístic com a bon exemple per regular aquesta activitat econòmica i reclamar millores en les inversions per continuar treballant per un model de turisme sostenible i de qualitat.