La temeritat del PP amb Corea pot posar al carrer a 19 famílies ara reallotjades

El grup municipal denuncia la irresponsabilitat i la improvisació del regidor d’Urbanisme al paralitzar les obres del bloc XII, ja en estat avançat d’execució, quan encara no ha pactat amb les famílies el seu futur

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa de Palma es mostra molt preocupada per la manca de responsabilitat institucional de l’actual equip de govern de Cort que rebutja continuar amb el Pla de Rehabilitació Integral de Corea i alimenta la incertesa per aquelles famílies que actualment es troben reallotjades en pisos municipals mentre s’executen les obres del bloc XII. 

El portaveu municipal, Antoni Verger, qualifica de temeritat l’actitud del regidor d’Urbanisme, Jesús Valls, perquè no preveu què farà amb les 19 famílies que han confiat en l’Ajuntament
de Palma perquè rehabilitin els seus habitatges. Valls pretén paralitzar les obres en avançat estat d’execució del bloc XII sense haver parlat amb les famílies afectades i anunciar-los quina solució els hi proporciona. 

“És una irresponsabilitat gravíssima que trenca el compromís de l’Ajuntament havia adquirit amb els veïnats durant la legislatura passada”. Verger lamenta que Valls es plantegi també paralitzar les obres ja en execució perquè suposarà tirar doblers als fems i deixar a les famílies sense una solució pactada amb l’Ajuntament prèviament. 

Sense alternativa a la degradació de Corea 

El portaveu sobiranista i ecosocialista, a més, reitera que l’estratègia sense planificació del PP de Cort evidencia una incapacitat de gestió per part de
l’equip d’Urbanisme que crea incertesa sobre el futur de les famílies afectades però també per al futur del barri que es veu abocat a l’abandonament i la degradació. 

Verger, amb tot, insisteix en què el cost total del pla de rehabilitació integral ascendeix només a 23 milions d’euros, dels que només 10 serien d’aportació municipal, i assegura que el PP infla les xifres del seu pressupost per tal justificar la inviabilitat del projecte. Tal i com va explicar el portaveu municipal la setmana passada en roda de premsa, la inversió econòmica per rehabilitar cada bloc és de 1’2 milions d’euros, i no 2’3 com anuncia el PP, ja que les obres del bloc XII en execució s’han adjudicat per aquest cost. 

A més, pel que fa a la construcció del pàrquing, cal tenir en compte que el PP comptabilitza 6 milions que no serien
necessaris invertir tenint en compte que la concessió de l’explotació serviria per assumir el seu cost. Entre d’altres contradiccions, Valls preveu un cost de 64.000 euros en concepte de lucre cessant pels doblers que deixa d’ingressar l’Ajuntament mentre té ocupats els pisos municipals que ara habiten les famílies desallotjades. I això, multiplicat per 19. Un fet del tot incomprensible tenint en compte que l’Ajuntament també podria computar com a lucre cessant solars i locals municipals buits, llocs d’aparcaments municipals desocupats, per exemple.