La targeta blava es podria considerar com un donatiu en espècie al PP

Per a la diputada ecosocialista Fina Santiago, aquesta targeta blava ridiculitza el compromís polític i social que tenen els ciutadans en el moment d’afiliar-se a un partit.

Davant l’anunci del Partit Popular de què han aconseguit uns 700 comerços i/o empreses on es realitzaran descomptes als afiliats del Partit Popular, MÉS insta a tots els ciutadans i ciutadanes, que una vegada es coneguin quin són aquests comerços o empreses i vulguin adquirir un del seus productes, sol·licitin el mateix descompte o avantatge. Si aquests es neguen a fer-ho, demanin el motiu de perquè un afiliat al Partit Popular mereix una reducció de preu o qualsevol altre benefici. Es pot arribar a donar el cas, que un client o clienta habitual del comerç no tengui descompte i sí ho tengui una persona pel fet de ser afiliat al PP.

Segons la diputada Fina Santiago: "la idea de que una persona, pel simple fet de pertànyer a un partit polític tengui dret a una sèrie de privilegis comercials enfront altres ciutadans que no militen a partits polítics, resulta grollera i absurda.

Des de MÉS esperen que el PP no arribi a posar en funcionament aquesta targeta blava que ridiculitza el compromís polític i social que tenen els ciutadans en el moment de decidir afiliar-se a un partit.

Aquests descomptes es poden considerar com un donatiu en espècie a un partit polític, i en conseqüència pot condicionar futures contractacions amb el Govern i altres administracions. El Govern de les Illes Balears, com ja va contestar a través de resposta parlamentaria el Conseller d’Hisenda i Pressupostos, no fa comptes demanar la relació d’empreses que fan aquest tipus de donatius ja que segons el Conseller, aquests privilegis no tenen transcendència per a la gestió dels tributs autonòmics. Si finalment aquesta targeta blava es posa en funcionament MÉS es reserva l’opció de notificar-ho al Tribunal de Comptes.