La sentència contra les encausades deixa en evidència l’afany del PP per criminalitzar els moviments socials

El Grup MÉS valora positivament que els joves jutjats per entrar a la Conselleria d’Educació no hagin d’anar a presó, però consideren excessiva la multa de 30.000 euros per dur a terme una acció pacífica


El Grup Parlamentari MÉS ha valorat la sentència que condemna amb una multa els 44 joves que varen entrar a la Conselleria d’Educació per protestar contra les polítiques educatives del Govern del PP. El diputat David Abril reitera la solidaritat de la formació amb els estudiants, i afirma: “En aquest cas ens alegram que aquests al·lots i al·lotes no hagin d’anar a presó, que era el que demanava l’acusació particular (l’advocacia del Govern), cosa que trobàvem un excés absolut. Tot i això, haver imposat una multa de 30.000 euros a un grup d’estudiants, alguns d’ells menors d’edat en aquell moment, per ocupar pacíficament la Conselleria d’Educació ens sembla excessiu”.

Abril destaca: “El que ha quedat en evidència és l’afany desmesurat del PP per criminalitzar els moviments socials i les protestes contra les seves polítiques: la justícia no ha imposat la pena de presó que demanava el Govern. Ara bé, si el PP no hagués aprofitat la protesta estudiantil per presentar-se com una víctima i per crear una cortina de fum per tapar les retallades i la imposició de la seva política educativa, no hi hauria cap condemna”.

El diputat del Grup MÉS conclou: “Els al·lots i al·lotes que ocupen un edifici no estan fent cap mal, com tampoc fan cap mal els docents que fan vaga o que defensen el dret a l’educació d’altres maneres. És el PP qui està fent mal quan utilitza políticament totes aquestes qüestions per criminalitzar tot aquell que protesti contra la política del PP”.