La Secretaria Autonòmica destina 575.000 euros a mitjans de comunicació en català

Agustina Vilaret: "Refermam el nostre compromís amb la llengua catalana, amb la pluralitat informativa i amb els llocs de feina"

Els mitjans de comunicació en català de les Illes Balears ja poden acollir-se a les subvencions que ha convocat la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística liderada per Agustina Vilaret. Aquestes ajudes, que es convoquen anualment, estan destinades a fomentar la presència de la llengua catalana en els mitjans de comunicació, en compliment de la Llei de normalització lingüística. Un dels drets dels ciutadans de les Illes Balears recollits en aquesta Llei és el de rebre informació en català a tots els mitjans de comunicació.

Els mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears generen al voltant d’un centenar de llocs de feina directes i són una estructura de país imprescindible. Segons ha explicat la secretària autonòmica, Agustina Vilaret, “amb aquesta convocatòria, el Govern referma el seu compromís amb la llengua catalana, amb la pluralitat informativa i amb els llocs de feina”. Per la seva banda, la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha destacat que les ajudes “són essencials per mantenir els mitjans de comunicació en llengua catalana existents actualment al país i garantir els drets lingüístics dels ciutadans”.

La quantitat total destinada a aquesta convocatòria és de 575.000 euros i se’n podran beneficiar la premsa diària, la premsa local, les publicacions de temàtica especialitzada, les ràdios i les televisions en llengua catalana que hagin dut a terme activitat durant el 2019. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el proper 13 d’agost.