La posidònia més protegida gràcies a la conselleria de Vicenç Vidal

En només quinze dies, el Servei de Control de Fondeig i Vigilància sobre Posidònia du a terme 2.230 actuacions

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca dirigida per Vicenç Vidal (MÉS per Mallorca) du a terme diverses accions per a protegir les praderes de posidònia que podem trobar al fons de la nostra mar. Es tracta d’un patrimoni natural que el nostre partit té la intenció de protegir mitjançant les polítiques que posa en marxa des de les institucions.

Una de les darreres iniciatives és el Servei de Control de Fondeig i Vigilància sobre Posidònia que acaba de complir els primers quinze dies de funcionament. Per això, Vicenç Vidal i el president del Consell de Formentera Jaume Ferrer n’han fet balanç. Durant aquestes dues primeres setmanes s’han reubicat 546 embarcacions que fondejaven sobre posidònia i ha dut a terme 2.230 actuacions en total.

Vidal ha explicat que aquest control "consisteix en deu embarcacions, presents a totes les illes, que donen assistència per al fondeig d’embarcacions de grans eslores a zones arenoses, principalment a embarcacions d’entre 15 i 110 m, per mitjà del canal 68; informen sobre la posidònia i les bones pràctiques per fondejar, motiu pel qual s’han elaborat 45.000 fulletons informatius en col·laboració amb Red Eléctrica de España (REE), i recol·loquen les embarcacions fondejades sobre posidònia". També s’ocupen d’informar sobre la resta de normativa específica relacionada amb la protecció del medi natural, com distàncies de seguretat a la costa, renous i festes no permeses.

El cas que es produeixin irregularitats que puguin derivar de fondejos no permesos o vessaments de líquids o residus, entre d’altres, que poden malmetre els hàbitats i les espècies de l’ecosistema marí, es pot avisar els agents de l’autoritat, la Guàrdia Civil o els agents de medi ambient (que acompanyen els patrons de manera regular).

Segons ha explicat el conseller ecosobiranista "el protocol de posidònia, que coordina tots els efectius per evitar els fondejos sobre aquesta planta, s’engega a partir d’una trucada a l’112, telèfon al qual els ciutadans poden comunicar si veuen una embarcació sobre posidònia".

L’exemple del compromís de MÉS per Mallorca en la defensa de la posidònia de les nostres illes davant les agressions que poden patir per part del fondeig incontrolat d’embarcacions és que s’han incrementat el nombre de treballadors i de barques en aquest servei, s’han pressupostat fins a 300.000 euros per portar-lo a terme, es disposen de sis embarcacions que gestionen el fondeig amb boia i cobreixen una superfície de 68.000 hectàrees marines vigilades a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.