La porcella Mallorquina ja té una marca pròpia

Aquesta marca neix d’un treball conjunt entre el sector i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Coincidint amb la celebració anual de l’assemblea general de les Agrupacions de Defensa Sanitària (ADS) de porcí de Mallorca, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha presentat avui a les instal·lacions de Ramaders Agrupats de Felanitx la marca de garantia Porcella Mallorquina, amb la qual s’identificarà la porcella de Mallorca a partir d’ara. És la primera vegada que es crea una marca per distingir aquesta carn, que recorda al consumidor que la porcella és nada, criada i escorxada a Mallorca.

Aquesta marca neix gràcies a un treball conjunt entre el sector i la Conselleria, que veu amb preocupació el futur del sector per la caiguda dels preus i la competència externa en productes de porcí. D’aquesta manera, el sector encara la campanya de Nadal amb més optimisme.

Segons el conseller Vidal, “a partir d’ara els consumidors que vagin a comprar podran distingir les porcella que són d’aquí. Aquest Nadal, quan la gent planifiqui les compres, escollint el producte local donaran suport al sector del porcí”.

La marca ha estat registrada per l’empresa pública SEMILLA a l’oficina de patents, i serà cedida a l’ADS perquè els associats en facin ús. El segell de la marca es posarà als escorxadors un cop s’hagin sacrificat els animals, i serà una garantia d’origen i proximitat del producte.