La política que serveix: son Bosc, salvat!

Després de 18 anys de lluita, una sala plena celebra a Muro la protecció definitiva del paratge de son Bosc.

Bel Busquets: “Aquesta és la política que serveix, la que uneix les lluites dels moviments socials amb els moviments polítics per fer front als poders especuladors”.

Ahir, dijous, 8 de juny es va dur a terme la taula rodona La política que serveix: son Bosc salvat! a la sala polivalent del Mercat de Muro, acte organitzat per les Fundacions Emili Darder i l’Ateneu Pere Mascaró amb l’objectiu de posar en valor i agrair la feina i la lluita de totes les persones que participaren en les campanyes de denúncia i protecció d’aquest espai natural. A la taula hi participaren Toni Muñoz, membre del GOB, Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Bel Busquets, diputada de MÉS per Mallorca i Jaume Payeras, regidor de MÉS per Muro.

Més de 70 persones omplirem la sala per escoltar els testimonis de lluita i compromís que han fet possible, després de 18 anys, la protecció definitiva de son Bosc. “Aquesta és la política que serveix, la que uneix les lluites dels moviments socials amb els moviments polítics per fer front als poders especuladors. A la lluita per salvar son Bosc hi trobam moltes persones que s’han jugat fins i tot el seu lloc de feina, que hi han deixat moltes hores i doblers, per defensar els interessos col·lectius” va manifestar Bel Busquets, diputada de MÉS per Mallorca. Per la seva banda, Toni Muñoz, membre del GOB, va recordar com l’entitat ecologista va centrar la seva denúncia servint d’altaveu a la comunitat científica, que reclamava protegir la biodiversitat de son Bosc, de gran valor ambiental. Jaume Payeras, regidor de MÉS per Muro insistí en la utilitat de la política quan aquesta està al servei del bé comú i afegí que “cal demanar responsabilitats al consistori de Muro per no haver volgut fer cas ni als tècnics municipals ni a la sentència que protegia son Bosc”. Vicenç Vidal, actual conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears volgué posar en relleu “les grans dificultats que suposa protegir i, en canvi, com és de fàcil desprotegir”, recordant que “Son Bosc, durant set mesos, va ser declarat parc natural, fita que fou possible quan Biel Vicenç era el Conseller de Medi Ambient. Quan va arribar el PP, ho va desprotegir. Ara el temps, i la justícia, després de 18 anys, ens ha donat la raó a totes les persones que defensàvem la protecció de son Bosc. És un èxit que hem de celebrar i que ens ha de fer veure que les lluites col·lectives valen la pena i tenen els seus fruits”.