La Plataforma Salvem Ses Fontanelles, les Padrines i Padrins Flauta de Mallorca, Orgull Llonguet, l’Assemblea de Docents reben els premis Sinofós i el Círculo Balear el guardó Palma MÉS Indignada

L’amenaça constant de mal temps no va poder aturar l’acte dels IV Premis Sinofós, celebrats a la plaça Miquel Maura, davant del teatre Xesc Forteza, amb més d’un centenar de persones participants.


Toni Verger i Nanda Ramon conduïren l’acte de manera engrescadora i festiva, introduint i presentant cada categoria premiada. Els cinc regidors de MÉS del Consistori, Antoni Noguera, Neus Truyol, Mercè Borràs, Miquel Perelló i Llorenç Carrió, foren els encarregats de descriure cada entitat guardonada i entregar el premi, enguany també, en format de teula. Els guardonats havien estat elegits prèviament en votació pels militants i simpatitzants de MÉS per Palma.

La Plataforma Salvem Ses Fontanelles havia estat elegida per al Palma MÉS Habitable, que va ser entregat pel regidor de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Llorenç Carrió i recollit per Mariano Reaño i Dídac Martorell. El Palma MÉS Inclusiva va anar a les Padrines i Padrins Flauta de Mallorca. Fou lliurat per la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, i recollit per Joana Mora i Maribel Tris. A continuació, pujà a l’escenari l’entitat Orgull Llonguet per a rebre el premi a la Palma MÉS Creativa, lliurat pel regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, i recollit per Joan Gilà i Xisca Mir. Acte seguit, fou el torn de l’Assemblea de Docents, per insistir en una Palma MÉS Democràtica. El va lliurar el regidor de Cultura Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Miquel Perelló, i va ser recollit per Iñaki Aicart i Xus Bibiloni.

El darrer premi l’explicà la regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, i va incloure un toc humorístic, amb una “carta” de Jorge Campos, president de la Fundación Círculo Balear, que va ser l’entitat guardonada amb el premi a la Palma MÉS Indignada. Per cloure, Antoni Noguera i Neus Truyol adreçaren unes paraules als assistents tot encoratjant-los a participar en la tasca col·lectiva de transformar Palma.