La plaça dels Nins de s’Arenal es comença a projectar de forma participativa

Antoni Noguera: “Volem una ciutat molt més estimada i això passa perquè l’urbanisme es connecti amb la gent i amb els ciutadans de Palma”

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera; la regidora de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Helena Paquier i la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, han visitat avui la Plaça dels Nins de s’Arenal per detallar el procés participatiu que ja s’ha començat a dur a terme per tal de rehabilitar aquest espai de s’Arenal.

L’Ajuntament de Palma té previst invertir en aquesta plaça un total de 200.000 euros procedents de la Llei de Capitalitat. L’objectiu d’aquesta rehabilitació de forma participada és que aquest projecte transformi aquesta plaça en un punt de trobada de la població de totes les franges d’edat de s’Arenal i esdevengui així un espai de convivència.

En aquest sentit, la regidora de Districte, Helena Paquier, ha explicat que aquesta idea sorgeix de la necessitat de que aquest barri disposi d’un lloc on els veïns i veïnes puguin “reunir-se”. “Volem que la gent del barri pensi com vol que sigui la plaça. Feim reunins amb la gent gran, avui amb els nins i també amb l’arquitecte que farà un primer esbós”, ha dit la regidora.

Antoni Noguera, per la seva banda, ha explicat que aquesta plaça és un “exemple molt simbòlic de l’Urbanisme que volem”. “Antigament, amb els governs del PP, l’Urbanisme estava connectat amb els poders fàctics i nosaltres ara volem capgirar aquesta situació”, ha explicat. Noguera ha insistit en què “Volem una ciutat molt més estimada i això passa perquè l’urbanisme se connecti amb la gent de Palma”.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, per la seva banda, ha explicat que des de la seva àrea tenen el “compromís de que en aquesta rehabilitació estiguin integrats tots els col·lectius de la barriada, independentment del seu origen o edat” i, per això, la seva àrea presideix la Taula de Convivència.

L’Àrea d’Urbanisme i Model de Ciutat, per la seva banda, ha contribuït amb la seva visió de com ha de ser una ciutat amable i amb la cessió de l’arquitecte José Manuel Galietero, que ja fa feina en el projecte participat.