La nova residència per acompanyats de malalts. Un compromís fet realitat

Busquets: “Garantirà el benestar de les famílies que s’han de desplaçar a Mallorca”


Les noves instal·lacions per a familiars i acompanyants dels pacients de Menorca, Eivissa i Formentera que s’han de desplaçar a l’Hospital Universitari Son Espases per rebre tractament ja són una realitat. Es tracta d’un altre dels acords pel canvi complert. “La residència garantirà el benestar de les famílies que s’han de desplaçar a Mallorca per estar a prop dels seus”, ha assenyalat Bel Busquets, portaveu de MÉS per Mallorca, qui ha assistit a la inauguració acompanyada del diputat ecosobiransita Josep Ferrà i del portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí i la diputada menorquina Patrícia Font, amb qui han celebrat que s’hagi complert aquest compromís. A l’acte eren presents a més de la consellera Patrícia Gómez diferents càrrecs de la conselleria de Salut i de l’Hospital de Son Espases.Les dotze habitacions són dobles i totes disposen de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda com per a persones grans, armaris, climatització independent amb fred i calor, televisió i caixa forta.


Aquesta actuació és la segona fase del projecte que es va iniciar el desembre de l’any passat amb l’obertura de vuit llits per als pacients que han de rebre tractament a l’hospital de referència de Balears. Des que va entrar en funcionament, 164 pacients o els seus familiars han estat allotjats en aquestes vuit habitacions.

Del total, 79 corresponen a usuaris de l’illa de Menorca i, la resta, 85, d’Eivissa i Formentera. Aproximadament, en el 50% dels casos, els ocupants estan entre 1 i 7 dies instal·lats en aquestes vuit habitacions.