La llei de camins del Consell recuperarà els camins públics

El propòsit de la llei és recuperar i conservar els camins públics, ja que són "patrimoni de tothom". A més, reafirma la Ruta de Pedra en Sec i la d’Artà a Lluc i permet crear-ne de noves

El president Miquel Ensenyat ha presentat avui la nova Llei de Camins Públics i Rutes d’Interès Excursionista de Mallorca elaborada per la institució insular. El document s’elevarà al Parlament per a la seva pressa en consideració.

La llei dóna resposta a la necessitat de recuperar els camins públics, ja que, en paraules del president del Consell "es tracta d’un patrimoni que és de tothom i volem que tothom el pugui gaudir. La premissa amb la qual hem fet feina és la de recuperar els espais públics de l’illa". La llei també permet que un ciutadà reclami com a públic qualsevol camí, donant legitimitat a l’administració perquè pugui obrir de manera immediata un camí usurpat.

Per altra banda, la llei també contempla l’elaboració de diferents catàlegs de camins que donaran informació i oferiran un control dels camins públics. Els ajuntaments hauran d’elaborar els seus catàlegs on s’inclouran els de titularitat municipal. Així mateix, s’elaborarà un catàleg insular que inclourà tots els de titularitat del Consell de Mallorca.