La joventut i la infància, protagonistes aquesta setmana a Sa Pobla.

L’Ajuntament organitza 28 activitats dedicades als infants i al jovent.


Aquests dies se celebra a Sa Pobla, la “Setmana de la Infància i la Joventut”, organitzada per l’àrea de Participació Ciutadana del municipi, i que compta amb 28 activitats, entre les quals podem trobar xerrades, tallers de música, contecontes, festival de curtmetratges, concerts...

Aquestes activitats estan relacionades amb diversos temes i problemàtiques que afecten el jovent i tenen com a finalitat crear lligams entre ells, mestres i famílies. “La setmana pretén donar protagonisme als joves, però també a tot l’espiral que l’envolta” explica Antoni Simó, regidor de Participació Ciutadana de MÉS per Sa Pobla. Així, es pretén donar forma a una setmana dedicada als nostres menuts i a les nostres menudes, ja que, segons remarca Simó, "són petits avui i el futur de demà. Hem d’aportar per cuidar el nostre futur".

La iniciativa, que va començar la legislatura anterior, s’ha volgut plantejar enguany amb dues braqnues paral·leles: un programa dirigit a les escoles i un altre per al poble en general. S’han intentat concentrar les activitats més interessants pels infants en horari escolar i unes altres pel poble, en les que s’inclouen sobretot contacontes, amb la voluntat que la lectura sigui una de les protagonista clau.

L’acte inaugural comptà amb la participació, entre altres, de Sílvia Casasas d’UNICEF, Marc Tur, Defensor del Menor i Joan Ferrà, gerent de l’Institut Balear de la Joventut, que parlaren de la figura del jove a la societat.

Antoni Simó va agrair la gran feina de tots els voluntaris que s’han posat a disposició del poble per materialitzar aquesta setmana i la col·laboració de centres educatius del municipi, de les administracions i les associacions locals per fer que fos possible.