La iniciativa veïnal de la Plaça dels Nins comença la seva reconversió

La proposta guanyadora reordena els perímetres de la plaça i l’allibera de la zona central per a un aprofitament màxim de la superfície


La Junta de Govern ha adjudicat avui la redacció de tres projectes d’actuació a tres espais i barris de Palma. Així, s’ha donat el vistiplau a la remodelació de les places dels Nins de s’Arenal i la de Sant Jordi i un a nou equipament sociocultural a Gènova. En total, els tres projectes tenen un pressupost de 87.548,22 euros.

El passat 31 de gener la Junta de Govern va aprovar les convocatòries a través tres concursos d’avantprojectes per a les propostes, que provenen de peticions dels Districtes i dels veïnats. Avui, la Junta ha adjudicat la redacció del projecte executiu, per als quals disposaran de dos mesos. Un cop enllestit, es licitaran les obres, que començaran el 2019.

Plaça dels Nins
La UTE Amor Llorente, formada per Pablo Amor i Cristina Llorente, seran els encarregats de redactar el projecte de reordenació de la plaça dels Nins a s’Arenal per un import de 22.421,18 euros. Aquesta actuació compta amb 200.000 euros de pressupost que prové de la Lleu de Capitalitat 2017.

L’assessor del Districte Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Miquel Àngel Contreras, ha explicat que les demandes que traslladaren els veïnats passaven per aconseguir “un espai més pacífic, segur per als infants, verd, sostenible i autosuficient”.

Aquestes demandes són el punt de partida del projecte de Llorente i Amor. La proposta parteix de dos eixos principals: la reordenació dels perímetres de la plaça i l’alliberament de la zona central per a un aprofitament màxim de la superfície. A més, s’integra la zona infantil amb la plaça, que inclourà jocs adaptats per a infants amb mobilitat reduïda; s’instal·laran una sèrie d’elements que permeten ordenar la plaça, a més de ser mòbils. També es poden transformar i convertir en un banc, un quiosc o un petit escenari.”Eliminam les fronteres i hem aconseguit una plaça autosuficient i autònoma, a més d’accessible”, segons Llorente.