La derogació de la Llei de Símbols, un bon motiu de festa

Aquesta derogació simbolitza una victòria de la llibertat d’expressió i un reconeixement a la defensa de la llengua, el patrimoni, la cultura i la història


El dimarts dia 6 d’octubre al Parlament balear vàrem tenir una cita amb la justícia, amb la llibertat i amb la dignitat. I ho vàrem celebram amb una festa-trobada a les portes del Parlament al ritme dels Xeremiers des Prat i de Los Estupendos Burruños. Dues hores abans es presentà el projecte de llei que derogà la funesta Llei de Símbols amb que es va treure de la màniga l’Executiu Bauzá per silenciar el rebuig a les seves polítiques contra la llengua i la societat.

En aquests moments cal recordar totes les entitats que varen fer pinya entre ciutadans i territoris, simbolitzada en el llaç, com entre d’altres: Joves de Mallorca per la llengua, Obra Cultural Balear, Assemblea de Docents, FAPA, STEI-I, FETE-UGT, FE-CCOO, Anpe, Plataforma Crida, Jubilats per Mallorca, Plataforma per la Llengua, Acció Cultural de Menorca, Acció Cultural del País Valencià, Federació de Pares i Mares de Menorca, Escoltes de Menorca, Aire Nou Bao, Institució cultural de la franja de Ponent, institut d’estudis Eivissencs, Institut d’Estudis del Baix Cinca, Associació Cultural dels Països Catalans i també Enllaçats per la llengua, entitat que va impulsar Miquel Albero, a qui volem recordar especialment, ja que malauradament no va poder viure la derogació de la llei contra la qual va lluitar.

També cal remarcar que la llei es va aprovar sense cap vot en contra, ja que un minut abans de la votació els vint diputats populars varen abandonar l’hemicicle, evitant així fer evident la divisió interna que els ha generat aquest tema. Tal com era previsible Ciutadans, s’abstingué. La resta de grups hem votar a favor de la derogació d’una llei nefasta i fora de tot fonament constitucional i legal, com va recordar la diputada Margalida Capellà.