La coalició PSM-IV-ExM es presenta al Consell per mantenir el canvi en matèria territorial i per garantir els serveis socials i culturals

Els nacionalistes i ecosocialistes presenten la candidatura insular, encapçalada per Joan Font (PSM) i que compta amb Magdalena Palou (IniciativaVerds) i Bel Comas (Entesa)

Avui s’ha presentat la candidatura de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Consell de Mallorca. La llista està encapçalada per l’actual conseller de Cultura i Patrimoni, Joan Font (PSM-EN). El segueix l’actual regidora d’Habitatge de Cort, Magdalena Palou (IniciativaVerds), i Bel Comas (sa Pobla) representa a Entesa per Mallorca, en el sisè lloc de la llista.
També hi destaca la presència del batle d’Esporles, Miquel Ensenyat (en el tercer lloc de la candidatura), dels actuals consellers insulars de Medi Ambient, Marilena Tugores, i de Cooperació Local, Miquel Rosselló, de la directora insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, de la directora de l’Institut Balear de la Dona, Lila Thomàs, de la batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, de l’exsecretari general de CCOO, Josep Benedicto, o del professor Felip Munar, conegut per la seva tasca pública a favor de la recuperació de la cultura popular mallorquina. 


Altres membres destacats de la candidatura, per part d’IniciativaVerds, són Pau de Vílchez i Antoni Seguí (Palma), i per part d’Entesa per Mallorca, Jaume Servera (Sóller) i Aina Maria Bernad (Santa Margalida). 


La coalició de nacionalistes i ecosocialistes es presenta com la garantia per al "manteniment dels serveis públics (serveis socials i culturals) que les persones de Mallorca necessiten m& eacute;s que mai en moments de dificultats". Joan Font també ha afirmat que la coalició PSM-IV-ExM és l’única formació que pot "garantir una continuació del canvi que s’ha produït aquest mandat en matèria de protecció del territori". I ha afegit: "si nosaltres governam, continuaran les polítiques de conservació del medi ambient i el paisatge: consolidarem el model territorial i urbanístic sostenible i transparent. Si governen uns altres, això no estarà garantit". 


En tercer lloc, els candidats nacionalistes i ecosocialistes s’han compromès a defensar les institucions d’autogovern del país, i a introduir-hi criteris d’eficàcia i austeritat. “El nostre compromís és que afrontarem aquesta qüestió amb valentia”, ha dit Font. El candidat de PSM-IV-ExM ha afirmat: " tenim davant un PP escorat a l’extrema dreta i al nacionalisme espanyol. Un PP que té com a únic programa polític l’enfrontament entre mallorquins. Nosaltres volem governs que pensin en les persones i que uneixin els mallorquins, no que els divideixin”.

Documents adjunts